Cd&v team Bart zet in op een ambitieuzer, hechter en groener Zaventem

Afgelopen zondag trapte het lokale cd&v team Bart de verkiezingscampagne af in zaal Hoeve Nothengem te Nossegem. Tijdens een ontspannen ontbijt werden de kandidaten voorgesteld, inhoudelijke lijnen uitgestippeld en foto's genomen. “Het was een dag vol enthousiasme, opgeluisterd door een muzikaal intermezzo van lijsttrekker en eerste schepen Bart Dewandeleer,” aldus fractie- en afdelingsvoorzitter Lukas Schillebeeckx.

“We hebben deze legislatuur prestaties neergezet waar we bijzonder trots op zijn. Denk o.a. aan de meer dan 10 km nieuwe fietspaden, de creatie van 30 ha toegankelijk groen, het nieuwe politiecommissariaat, nieuwe jeugdlokalen, de bouw van de nieuwe gemeenteschool in Zaventem, etc. Bovendien bleef onze begroting kerngezond en onze belastingen de laagste van Vlaams-Brabant. Toch kan het nog véél beter” zegt Dewandeleer. “O.a. op vlak van mobiliteit, efficiëntie communicatie rond het behandelen van vragen van burgers, de veiligheid en netheid op onze straten, ligt er nog veel werk op de plank”.

Om bovenstaande zaken en de maatschappelijke uitdagingen in Zaventem aan te pakken is er meer dan ooit nood aan een heldere toekomstvisie en sterk leiderschap. Met cd&v team Bart hebben we de juiste kopman en ploeg om dit leiderschap op te nemen en ons elke dag 100% in te zetten voor een ambitieuzer, hechter en groener Zaventem.” vult Schillebeeckx aan. “Begin juli valt de eerste verkiezingsfolder in de bus, waarin we dieper ingaan op onze inhoudelijke krijtlijnen. Het volledige verkiezingsprogramma zal voorgesteld worden in september.”

De bekendmaking van de volledige kandidatenlijst werd op een zeer ludieke, maar amusante manier aangepakt. Lijstrekker Bart Dewandeleer zong voor iedere kandidaat een persoonlijke strofe op de tonen van Raymond Van Het Groenewouds ‘Liefde voor muziek’ (Ole Ola)..  In de zogenaamde modellijst die eerder al met 100% van de stemmen werd goedgekeurd vinden we twee nieuwkomers. Na huidig fractieleden Dewandeleer (1), Van Craenenbroeck (2), Akaychouh (3) en Schillebeeckx (4) verschijnt voormalig UF raadslid Josianne Blanche op plaats 5. Blanche zetelt sinds kort als onafhankelijke in de Zaventemse gemeenteraad, maar stapt volgende legislatuur over naar cd&v team Bart. Haar man en dochter waren al lang lid van cd&v, nu heeft iedereen aan de keukentafel terug dezelfde lidkaart. De lijstduwersplaats (33) wordt ingenomen door oud voorzitter Boudewijn Baudru.

Verder worden huidige bestuursleden zoals Philip Matthijs, Nathalie Druine, Dirk De Backere en Nicole Dries aangevuld met nieuw jong talent zoals Jona Op De Beeck, Yannick Poot, Lars Jacobs, Kimmy Coleman en Ruben Vanroy. Stuk voor stuk gekend uit het Zaventemse jeugdverenigingsleven. De jongste kandidaat is Hasti Khoshi (18 jaar) en vormt meteen een mooie tandem met Nicole Weygaerts, huidig voorzitter van Okra St-Stevens-Woluwe en met haar 75 lentes de oudste kandidate van de lijst. Naast evenwicht tussen man en vrouw, jong en oud heeft cd&v team Bart ook aandacht voor gezichten van andere culturen. Zo vinden we Zaventemnaars met Griekse, Roemeense, Marokkaanse, Turkse, en Aramese roots terug op de lijst. Plaats 23 en 28 staan voorlopig nog open, maar finale gesprekken voor deze plaatsen lopen.

“We hebben een sterke ploeg samengesteld waar we bijzonder trots op zijn. Er zit een stevige dynamiek in en het enthousiasme om er samen 100% voor te gaan is bijzonder groot. Laat de campagne maar losbarsten, maar misschien eerst even genieten van een paar dagen vakantie?” sluiten Dewandeleer en Schillebeeckx af.

  • HLN: Met Bart Dewandeleer als kopman én een gewezen lid van UF op plaats 5: dit is de lijst van CD&V team Bart

    https://www.hln.be/zaventem/met-bart-dewandeleer-als-kopman-en-een-gewezen-lid-van-uf-op-plaats-5-dit-is-de-lijst-van-cdenv-team-bart~aba45be3/

  • HNB: "CD&V team Bart voorgesteld: “We willen ambitieuzere, hechtere en groenere gemeente”"

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240628_92404497

Vorige
Vorige

Dit zijn de kandidaten voor CD&V team Bart en hun plannen voor Zaventem

Volgende
Volgende

Praatcafé zaventem